Güncel

AÖF yaz okulu sınavlarında kritik viraj: Sınavlar online olarak gerçekleştirilecek mi?

Bekleyiş sona erdi ve AÖF yaz okulu kayıtları sonuçlandı. Ancak öğrencilerin aklında yine bir soru işareti var: Sınavlar online olarak mı gerçekleştirilecek?

Abone Ol

Son dönemlerde eğitimde dijitalleşme adımlarını hızlandıran Açıköğretim Fakültesi (AÖF), vize ve final sınavlarını online platform üzerinden yapmayı seçmişti. Şimdi de yaz okulu dönemi için gelen öğrenci talepleri, sınavların online gerçekleştirilmesi yönünde. Sosyal medya araçlarını kullanan öğrenciler, yaz okulu sınavlarının da online platformlarda yapılmasını talep ediyor. Ancak bu talepleri kabul edip etmeyeceği henüz belli olmayan üniversite yönetiminin, konuyla ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

Üniversite Kararı Merakla Bekleniyor

AÖF'nin yaz okulu sınavları hakkında hangi kararın alınacağını belirlemek, üniversite yönetiminin sorumluluğunda. Öğrencilerin taleplerine yanıt verilmesi ve sınavların nasıl gerçekleştirileceği konusunda resmi bir açıklama yapılması için gözler üniversite yönetiminde. Online sınav talepleri, öğrenciler ve eğitim çevrelerince yakından takip edilen konular arasında yer alıyor.

Yüz Yüze Sınav Kararı Gelirse Tarih: 19 Ağustos

Eğer üniversite yönetimi, yaz okulu sınavlarını geleneksel yüz yüze yöntemle yapma kararı alırsa, sınav tarihi de netleşmiş durumda. 19 Ağustos tarihinde yapılacak olan yaz okulu sınavları, öğrencilerin yaz dönemi başarılarını şekillendirecek. Bu belirsizlik döneminde, öğrencilerin başarısı adına en uygun kararın alınması ve onlara en kısa sürede bilgi verilmesi büyük önem taşıyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi