İkinci El Araçlarda Fiyatlar Düştü

Son aylarda otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, özellikle ikinci el araçlarda fiyatların düşmesine neden oldu. Galericiler, ikinci el araç fiyatlarının yüzde 20 oranında düştüğünü belirterek, araba almayı düşünenlere bu dönemin en uygun zaman olduğunu söylüyor. Mevduat faizlerinin yüksek olması ve ihtiyaç kredilerindeki yüksek faiz oranları, vatandaşların parasını daha yüksek kazanç getiren mevduat faizine yatırmasına neden oldu. Bu durum da araba piyasasında durgunluğa yol açtı.

Sıfır Araçlarda Zam Bekleniyor

Galericiler, bayram öncesi uygun fiyatlı araçların satıldığını ve mevcut fiyatların ilerleyen dönemde artacağını öngörüyor. Sıfır araçlara zam geleceği tarih olarak Temmuz ayını işaret ediyorlar. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi

Galericilerin Görüşleri

Oto galerici Gürkan Keleş, ikinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluğu ve mevcut fırsatları şöyle değerlendirdi: "Şu anda bayram öncesi daha uygun fiyatlı araçlar satılıyor. İkinci el araç fiyatları da gerilemiş durumda. Sıfır araçlarda da fiyatlar biraz düştü, ortalama yüzde 20'lik bir gerileme söz konusu. Şu an, biniciler için araç alma zamanı. İlerleyen dönemde araç fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Temmuz'dan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir. Zamlar gelirse, ikinci el piyasasına da otomatik olarak yansıyacaktır. Yüksek fiyattan araç alan biniciler ise araçlarını şu an satmıyorlar. Biz oto galericiler olarak fiyatlarımızı geri çektik."

Araba Fiyatları Artacak

Gürkan Keleş, daha önceki bayramlarda piyasanın daha hareketli olduğunu belirterek, "Arabasını satıp mevduat faizine yatıran vatandaşlar da var. Ancak araba fiyatları düşmeyecek, elbet yükselecek diye düşünüyoruz. İkinci el piyasasında eskiden araba bulunmuyordu, ancak şu anda araç bolluğu var. Araba çeşitleri bu dönemde çok fazla" dedi.