Kurban Bayramı'nda, bankaların kapalı olduğu dönemde nakit para ihtiyacı artıyor. Çoğu özel banka, mevcut 10 bin liralık günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca, para çekme limiti 7 bin 500 lira olan bankalar da bu sınırı 15 bin liraya yükseltecek.

Enflasyon ve kurbanlık fiyatları etkisi

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlık fiyatları en az 15 bin liraya kadar yükseldi. Bu durum, para çekme limitlerinin yetersiz kalmasına ve yüksek komisyon bedelleri ödenmesine neden oluyor. Bayram süresince bankaların kapalı olması, nakit ihtiyacını daha da artırıyor.

ATM'lerde nakit sıkıntısı

ATM'lerdeki nakit para talebi, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle karşılanmakta zorlanıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla, birçok banka 10 ve 20 liralık banknotları ATM'lerden çekerek yerlerine 200 liralık banknotları koydu

Bayramda alışveriş yoğunluğu

Kurban Bayramı'nda kurbanlık alışverişi 4 gün boyunca devam ediyor ve çoğunluk ilk günü tercih ediyor. 16 Haziran'da başlayan bayram nedeniyle, bankalar perşembe gününe kadar kapalı kalacak.

Bankaların yeni düzenlemeleri

Bayram sonrası, birçok özel banka günlük para çekme limitlerini iki katına çıkaracak. Bu düzenleme, nakit ihtiyacının karşılanmasına ve yüksek komisyon bedellerinin önlenmesine yönelik bir adım olarak görülüyor. Bankalar, nakit talebini karşılamak için ATM'lerde düzenlemeler yapmaya devam ediyor.