Güncel

Aylık 325 euro destek ödemesinin detayları belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik olarak başlatılan "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Projenin detaylarını paylaşan Işıkhan, yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Abone Ol

Yoğun başvuru talebi

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazına yönelik başvuruların 3 Haziran'da başladığını ve kısa sürede 12 bin 246 kişinin başvurduğunu belirtti.

Kadın istihdamını artırma hedefi

Bakan Işıkhan, projenin en önemli hedeflerinden birinin kadın istihdamını artırmak ve kayıtlı istihdamı teşvik etmek olduğunu ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yürütülen proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin başvurabileceğini açıkladı.

Projenin ayrıntıları

Projenin toplam süresi 20 ay olarak belirlenmiş. Her bir çalışan anneye aylık 325 euro destek sağlanacak. Destek ödemeleri doğrudan anneye yapılacak ve bakıcıya ayrı bir ödeme yapılmayacak. Toplamda 3 bin 500 çalışan anne ve 3 bin 500 bakıcı bu projeden faydalanacak. Projenin bütçesi ise 15,3 milyon euro olarak açıklandı.

Kayıt süreci ve ödeme tarihleri

Projenin ön kayıtları 3 Haziran'da başladı ve yoğun talep gördü. Kesin kayıtlar Temmuz ayında tamamlanacak. Proje teşvik ödemeleri Ağustos 2024'te başlayacak ve 12 ay sürecek. Proje, 25 Ekim 2025 tarihinde sona erecek.

İş-Pozitif projesiyle 263 bin kadın iş hayatına katıldı

Bakan Işıkhan, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif projesi ile 263 bin 162 kadının iş gücüne katılımının sağlandığını hatırlattı. Ayrıca, gençler ve engellilere yönelik benzer projelerin de hayata geçirileceğini belirtti.

Women-Up projesiyle kadın istihdamı destekleniyor

Işıkhan, SGK aracılığıyla 2021 yılında başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) kapsamında Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul'da 4 bin kadın işverenin, iş yerlerinde ilave olarak 4 bin kadın çalışan almaları dolayısıyla 25 ayda toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.