Yılmaz Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek Yılmaz Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, asgari ücretin enflasyona karşı korunacağını ve sürecin adil bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Işıkhan, Yenişafak Gazetesi'ne verdiği röportajda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve vatandaşların satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate alarak çalışacağını belirtti. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacındayız," diyen Işıkhan, geçen yıl aralık ayında izledikleri yol haritasını bu yıl da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Işıkhan, "Enflasyona ezdirmeyecek ve vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum," dedi.

İşçi ve işverenlerin taleplerinin dikkate alınacağına da dikkat çeken Işıkhan, "Aralık ayında Türk-İş'in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır," şeklinde konuştu.