Güncel

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: "Mutabakat arayışıyla yürüteceğiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Bakan Vedat Işıkhan, yaklaşan 2024 yılı asgari ücret belirleme sürecinde işçi ve işveren temsilcileri ile ortak bir uzlaşma zemininde ilerleyeceklerini duyurdu.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşan asgari ücret tespiti sürecini detaylandırdı. 11 Aralık'ta başlayacak olan 2024 yılı asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında, işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte uyum ve mutabakat arayışı içinde olacaklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği Ortak Yarınlar Ödül Töreni'nde konuştu. Bu törende, 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Çalışma Hayatı' teması altında çeşitli projeler ödüllendirildi. Bakan, sosyal diyaloğun güçlenmesinin önemine dikkat çekerek, Üçlü Danışma Kurulu'nun 5 yıl aradan sonra yeniden toplandığını ve çalışma hayatıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığını dile getirdi.

Ortak Hedef

Işıkhan, asgari ücret tespiti sürecinin, her koşulda işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yürütüleceğini ifade ederek, Türkiye'nin geleceği için müreffeh ve güçlü bir ülke inşasına olan inancını dile getirdi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un Bakan Işıkhan'a yaptığı hediye takdimiyle tören sona erdi.