Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da düzenlenen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Yarısı Bizden" kampanyasında yeni bir döneme geçileceğini belirtti. Kurum, "Yarısı Bizden kampanyasında yeni başvuru dönemi başlıyor ve tarih kısıtlaması kaldırıldı" dedi.

Bakan Kurum, İstanbul'u en kısa sürede depreme hazırlama hedefi doğrultusunda, "Yarısı Bizden kampanyasında; 2,5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm başvurusu aldık. Projeleri vatandaşlarla birlikte tamamlıyoruz. Yeni başvuru dönemiyle tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz ve 39 ilçede süresiz başvuru imkanı sağlıyoruz. Ayrıca, projelerde otopark ve sığınak alanlarını metrekaresinden ayrı tutacağız. Yüklenicilere sözleşme bedelinin yüzde 30'unu başlangıçta ödeyeceğiz. Bu adımlarla kampanya hızlanacak ve İstanbul'u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kurum, İstanbul'un deprem tehdidine dikkat çekerek, "Şehrimizin polemiklerle kaybedecek zamanı yok. İcraata, hizmete, projeye ihtiyaç var. Belediyelerden sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Kritik bir süreçteyiz ve hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum, "Cumhurbaşkanımız belediyelere SGK borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Ancak bazı belediyeler bahaneler üretiyor ve eski defterleri karıştırıyor. İtfaiye personel sayısı 2019'da 4 bin 263'tü, şimdi 4 bin 642. Ayrıca, bin yeni itfaiye eri alımına izin verdik. Önce görevinizi yapmalısınız" dedi.

Eğitim Nedeniyle 5 Yılda 2,4 Milyon Kişi İl Değiştirdi Eğitim Nedeniyle 5 Yılda 2,4 Milyon Kişi İl Değiştirdi

Kurum ayrıca, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Yarısı Bizden" kampanyasının süresiz olarak devam edeceğini, 39 ilçeyi kapsayacağını ve otopark gibi hak kayıplarının önleneceğini duyurdu. Proje kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL tahliye desteği sağlanacak.