Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarında yaşanan fahiş artışa dikkat çekerek, et fiyatlarını düşürdüklerini, ancak marketler ve kasapların hala yüksek fiyatlarla satış yaptığını belirtti. TGRT Haber'de konuşan Yumaklı, özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra et fiyatlarına yapılan zamları eleştirdi ve karkas et fiyatını 320 TL'ye kadar düşürdüklerini söyledi. Ancak bu düşüşün tüketiciye yansımadığını vurgulayan Yumaklı, marketlerin ve kasapların maliyet artışları gibi gerekçelerle fiyatları yüksek tutmaya devam ettiğini ifade etti.

ALES/2 sınav sonuçları açıklandı ALES/2 sınav sonuçları açıklandı

Sokak Hayvanları Düzenlemesi

Yumaklı, sokak hayvanlarının toplumsal hayatı olumsuz etkilediğini ve bu sorunun çözülmesi için yerel yönetimlerin hayvanları toplayıp rehabilite etmeleri gerektiğini söyledi. Sahipsiz hayvanların barınaklarda tutulmasını öneren Yumaklı, bu konuda muhalefetin yasaya karşı çıkmasını eleştirerek, yasayı okumadıkları veya çarpıttıkları iddiasında bulundu.

Çiftçi Eylemleri ve Gıda Fiyatları

Bakan Yumaklı, çiftçilerin yaptığı eylemlerden ve gıda fiyatlarındaki artıştan bahsederek, CHP milletvekillerinin çiftçileri eylem yapmaya teşvik ettiğini söyledi. Çiftçi sayısının azaldığı yönündeki iddialara da değinen Yumaklı, Türkiye'deki kayıtlı çiftçi sayısının arttığını belirtti.