Aydın'ın Didim ilçesinde, Didim Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir doktor ve bir medikal ürün satıcısı, hastalardan usulsüz para aldıkları iddiasıyla tutuklandı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kulak burun boğaz uzmanı doktor M.Ç. (47) ve medikal ürün satıcısı E.Ö. (55) gözaltına alındı.

İddialara göre, doktor M.Ç., burun estetiği operasyonları için gelen hastalara ameliyatın ücretli olduğu bilgisini verip, kişi başı yaklaşık 30 bin lira talep etti. Ayrıca, operasyon için gerekli malzemeleri temin etmeleri amacıyla hastaları medikal ürün satıcısı E.Ö.'ye yönlendirdi. E.Ö.'nün ise hastalardan kullanılan malzemelere göre 6 bin TL ile 20 bin TL arasında para aldığı, ancak alışveriş sonrası herhangi bir fiş, fatura ya da makbuz vermediği ve kredi kartı ile ödeme kabul etmediği belirlendi. Ayrıca, medikal ürünlerin hastalara teslim edilmediği de ortaya çıktı.

Bakan Yumaklı: Et Fiyatlarını Düşürdük Ama Hala Pahalıya Satılıyor Bakan Yumaklı: Et Fiyatlarını Düşürdük Ama Hala Pahalıya Satılıyor

Polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda, doktor M.Ç. ve medikal ürün satıcısı E.Ö., adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.