Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de düzenlenen Filistin Özel Oturumu'nda önemli mesajlar verdi. Konuşmasında Filistin halkının topraklarına bağlılığını vurgulayan Abbas, "Dimdik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız" dedi.

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekliye ayrılan tuğgeneral YDK'ya sevk edildi Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekliye ayrılan tuğgeneral YDK'ya sevk edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı oturumda Abbas, 1948'den bu yana yaşanan büyük felaketlere değinerek, Filistin halkının uluslararası adaletten yoksun olarak topraklarını ve milli haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti. İsrail'in saldırılarını, cinayetlerini ve soykırım suçlarını kınayan Abbas, Filistin halkının mücadelesinin bir gün zaferle sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Türkiye'nin Gazze'deki soykırıma karşı uluslararası arenada aldığı cesur ve ilkeli tutumun takdir edildiğini ifade eden Abbas, Türk halkının da Filistin davasını sahiplenmesinin Filistin halkı tarafından unutulmayacağını vurguladı.

Filistin halkının, topraklarına ve kutsal mekanlarına olan bağlılığını yineleyen Abbas, İsrail'in amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, "Halkımız ne pahasına olursa olsun, işgalcileri topraklarımızdan defedecektir. Bizler dik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız" dedi.

Konuşmasının sonunda Abbas, Gazze'nin Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Gazze'siz bir Filistin devletinin olamayacağını vurguladı. Gazze'nin yeniden imarı için çalışacaklarını ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurma hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.