Güncel

Bakan Şimşek ile Dünya Bankası Başkanı görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile bir araya geldi. Toplantıda enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ'lerin desteklenmesi gibi birçok konu masaya yatırıldı. İşte detaylar..

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile özellikle kuvvetli şehirler olmak üzere enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ'lerin ve istihdamın desteklenmesi gibi birçok konu başlığında düzenlenecek işbirliklerini görüştüklerini belirtti.

"Birçok alanda işbirliklerini ele aldık"

Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Dünya Bankası Grubu Başkanı Banga ile toplantısına yönelik bazı detayları aktardı.

Banga ile 2024-2028 sürecine yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi'ni görüştükleri verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, "Dirençli şehirler başta olmak üzere enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ'lerin ve istihdamın desteklenmesi gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirliklerini ele aldık." dedi.

Şimşek, Türkiye'nin Dünya Bankasında aktif portföy büyüklüğü açısından dünyada ikinci, bölgede ise birinci sırada yer aldığına dikkat çekerek, "Dünya Bankasına programımıza olan güveni ve ülkemize sağladığı destek için teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Uzun süre sonra ilk ziyaret

Söz konusu bu ziyaret, uzun süre sonra Dünya Bankası Başkanı düzeyinde Türkiye'ye yapılan ilk ziyaret olduğundan ciddi önem arz ediyor.