Güncel

Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'de düzenlenen "Türkiye: Avrupa Ekosisteminde İlerlemek" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "OVP'nin gözden geçirilmesi yaz sonunda planlanıyor" dedi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'de düzenlenen "Türkiye: Avrupa Ekosisteminde İlerlemek" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "OVP'nin gözden geçirilmesi yaz sonunda planlanıyor" dedi.

Türkiye'nin öncelikli hedeflerinden birinin fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu belirten Şimşek, bu konuda zorlu bir süreçle karşı karşıya olduklarını ancak başarılı olacaklarına inandıklarını vurguladı.

Ayrıca, mali pozisyonun güçlendirilmesinin ve cari açığın azaltılmasının da önemli öncelikler arasında olduğunu ifade etti. Geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle bütçe açığının arttığını hatırlatan Şimşek, mali ayarlamalara azami çaba gösterdiklerini ve bu yönde daha yapılması gerekenler olduğunu dile getirdi.

Şimşek, Türkiye'nin dış dengeyi düzeltme, cari açığı azaltma ve rezervleri yeniden artırma hedeflerini de vurgulayarak, yapısal dönüşümü sağlamanın nihai hedef olduğunu belirtti.

Ekonomik dönüşümün enflasyonu düşürmek için olağan dışı bir şey yapmadıklarını, geleneksel para politikasını uyguladıklarını belirten Şimşek, enflasyonla mücadelenin önemine işaret etti ve enflasyondaki düşüşün para politikasının normalleşmesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

AB ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, Türkiye'nin AB'nin en büyük ticaret ortaklarından biri olduğunu ve AB ile yıllık ticaret hacminin 200 milyar doları bulduğunu söyledi. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi getirilmesi ve enerji güvenliği gibi konularda işbirliğinin artırılması gerektiğini belirtti.

Şimşek, Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasıyla birlikte Avrupa'nın üretkenliğinin artacağını ve Türkiye'nin AB üyeliğiyle Avrupa'da bir dönüşüm başlayacağını ifade etti.

AB ile ilişkilerin önemine vurgu yaparken, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde ekonomik entegrasyona devam edilmesi gerektiğini belirten Şimşek, Türkiye'nin AB'ye yeniden ve sağlam bir şekilde bağlanması gerektiğine inandığını ifade etti.