Kredi Çekecekler Dikkat! Bankalarda Yeni Dönem Başladı Kredi Çekecekler Dikkat! Bankalarda Yeni Dönem Başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile yaptığı görüşme sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Şimşek, yaklaşık 4 saat süren görüşmede gündemdeki konuları şeffaf bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Bakan Şimşek, CHP'li Yalçın Karatepe ile yapılan görüşmede, ekonomik ve mali gerçekler kapsamında önerileri dikkate aldıklarını ve uygulanan ekonomi programı hakkında detaylı bir sunum yaptıklarını ifade etti. Şimşek, görüşmenin demokratik nezaket içinde geçtiğini ve notlarını aldıklarını söyledi.

Ancak, görüşme sonrasında Karatepe'nin kamuoyuna yönelik açıklamalarının tribün ve taraftar kaygısıyla yapıldığını gözlemlediklerini belirten Şimşek, bu tutumun diyalog ve normalleşme ruhunu zedelememesi temennisinde bulundu. Şimşek, şeffaf bir iletişim kurduklarını ancak ardından gelen mesajların beklentileri karşılamadığını vurguladı.

Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik."

Bakan Şimşek, açıklamasını "Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez" sözleriyle tamamladı. Şimşek, ekonomik meselelerde şeffaflık ve diyalog ortamının önemine dikkat çekerek, karşılıklı anlayışın sürdürülebilmesi gerektiğini belirtti.