Güncel

Bakan Şimşek'ten, 'kredi kartına taksit kaldırıldı' iddialarına yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı taksit uygulamasının kaldırıldığına dair çıkan iddialara yanıt verdi. Şimşek, vatandaşlara yönelik dezenformasyonla mücadele çağrısında bulunarak, piyasalarda güvensizlik oluşturmayı hedefleyen kasıtlı haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin "Kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarının doğru olmadığına dair paylaşımını alıntılayarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimşek, kasıtlı olarak piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti ve şunları ekledi;

"Orta Vadeli Program'ımızda uygulayacağımız politikaları net şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

Bakan Şimşek, vatandaşları yanlış bilgilendirme girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve güvenilir kaynaklardan doğrulama yapmalarını önerdi.