Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu yıl itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını açıkladı. Tekin, bu modelin Türk milletinin değerlerini çocuklara aktarmayı ve evrensel ilkelerle uyumlu bir eğitim anlayışını benimsemeyi hedeflediğini belirtti.

Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, değerler eğitimi ve evrensel ilkelerle uyumlu bir eğitim yaklaşımını öngörüyor. Model, çocuklara şefkat, merhamet, vatanseverlik, ülke sevgisi ve millet sevgisi gibi temel değerleri kazandırmayı amaçlıyor. Ayrıca, evrensel eğitim standartlarını da içeren bu model, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanacak. Bu, her eğitim kademesinin ilk sınıfında yeni modelin devreye girmesi anlamına geliyor.

Bakan Tekin, Türkiye'deki sınıf mevcudunun 20-22 öğrenci arasında değiştiğini ve önceki yıllardaki 60 kişilik sınıflara kıyasla daha küçük sınıflarda eğitim verildiğini ifade etti. Ayrıca, okul altyapısının güçlendirildiğini, sınıfların son teknolojiyle donatıldığını ve internet altyapısının iyileştirildiğini vurguladı. Türkiye'deki öğretmen sayısının iki katına çıktığını ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltıldığını da belirtti.

Instagram Yetkilileri Türkiye'ye Geliyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Açıklamalar Instagram Yetkilileri Türkiye'ye Geliyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Açıklamalar

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Bakan Tekin, 2013 yılından itibaren bu konuda yoğun bir şekilde çalışıldığını ve modelin Türkiye'nin kendine özgü eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirildiğini söyledi.

Okullar 9 Eylül’de açılacak ve yeni modelle eğitim öğretime başlanacak. Bakan Tekin, bu modelin çocuklara daha iyi bir eğitim sunacağını ve Türk milletinin beklentilerini karşılayacağını umduğunu ifade etti.