Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir okulda yaşanan şiddet olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayda, bir öğrenci velisi okula gelerek sınıf içerisinde öğretmenleri darp etti. Bu menfur olay, eğitim camiasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

Bakan Tekin, konuyla ilgili açıklamasını X sosyal medya hesabından yaptı. İşte o açıklama:

"Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız."

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Bu olayın ardından, okulların daha güvenli hale getirilmesi için çeşitli yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin (Öğretmen Meslek Kanunu) bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Tekin, şunları ekledi: "Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Bakan Tekin, ayrıca, okullarda güvenli bir eğitim ortamının tesis edilmesi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirilen "Veli Randevu Sistemi"nin önemini bir kez daha vurguladı. Bu sistemin, velilerle okul yönetimi ve öğretmenler arasındaki iletişimi düzenleyerek olası sorunların daha sistemli ve güvenli bir şekilde ele alınmasını amaçladığını belirtti.