Milli Savunma Bakanlığı'ndan Teğmenlerle İlgili Soruşturma İddialarına Yanıt Milli Savunma Bakanlığı'ndan Teğmenlerle İlgili Soruşturma İddialarına Yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda eğitimde atılacak yeni adımları açıkladı. Tekin, mesleki ve teknik eğitim alanında ortaokul seviyesinde okullar açılacağını duyurdu. Bu adımın, nitelikli iş gücü yetiştirme hedefi doğrultusunda sektörle iş birliği içinde atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, 9 Eylül sabahı itibarıyla depremden etkilenen 11 ilin tamamında eğitim-öğretim sürecinin sorunsuz bir şekilde başlayacağını ve bu konuda gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, 1. ve 5. sınıfa kayıt süreçlerinde merkezi yerleştirme sisteminin devreye gireceğini ve bu uygulamanın okul müdürlerinin üzerindeki baskıyı azaltarak daha adil bir yerleştirme süreci sağlayacağını vurguladı.

Tekin, özel okulların kitap fiyat politikalarıyla ilgili denetimlerin sıkılaştırılacağını ve sorunlu fiyat politikaları izleyen okullara ağır yaptırımlar uygulanacağını da belirtti. Ayrıca, devamsızlık konusunda herhangi bir af planlanmadığını ve öğrencilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Sanat, spor ve meslek liselerinde öğrencilerin beceri ve yeteneklerini erken yaşlarda keşfetmelerine yönelik eğitim süreçlerinin planlanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Tekin, eğitimde kaliteyi artırmak için kapsamlı çalışmalar yapıldığını ifade etti.