Güncel

Bakan Uraloğlu: Boğaz geçiş ücretlerinde yeni bir güncelleme yapıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan durmadan geçiş yapan gemilerin 1 Temmuz'dan itibaren Altın Frank üzerinden belirlenen ücretlerin 5,07 dolar olarak uygulanacağını duyurdu.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazlarından uğraksız olarak hareket halinde olan gemilerden alınan ücretlerinde değişikliğe gidileceğini duyurdu.

"Yeni bir güncelleme daha yapıyoruz"

Son olarak 7 Ekim 2022 tarihinde boğaz geçiş ücretlerine zam yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “1 Temmuz 2024 itibarıyla de Denizcilik Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili kurumlarla yapılan çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımızın kararı ile boğaz geçiş ücretlerinde yeni bir güncelleme daha yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Döviz girişini artırmış olacağız"

Boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerin Altın Frank üzerinden belirlenen ücretlerin 5,07 dolar olacağını vurgulayan Uraloğlu, “Yapacağımız bu güncelleme ile ücretleri 2022 yılı öncesine göre 6,3 katına çıkarmış olacağız. Bu sayede de devlet hazinemize döviz girişini artırmış olacağız” şeklinde konuştu.