Sosyal medyada terör propagandası yapanlar tespit edildi

Tarım Bakanlığı’ndan Taze Peynir Uyarısı: Sağlığınızı Tehdit Ediyor Tarım Bakanlığı’ndan Taze Peynir Uyarısı: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleştirilen yasa dışı eylemler sırasında bölücü terör örgütüne ait propaganda içeren paylaşımlar yapıldığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sanal devriye faaliyetleri sonucunda 47 sosyal medya hesabını tespit etti. Paylaşımlarda, terör örgütü elebaşının fotoğrafını paylaşan 7’sinin DEM Partili milletvekili olduğu açıklandı.

Aynı gün gerçekleştirilen operasyonlarda, 5 kişi gözaltına alınırken bir çocuğun muhafaza altına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan bir kişi tutuklanırken, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Muhafaza altına alınan çocuk ise serbest bırakıldı. Yasa dışı faaliyetlerde bulunan diğer şüphelilerin kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Kamu düzenine yönelik eylemlere müdahale sürüyor

Bakan Yerlikaya, yasa dışı eylemlerle ilgili şunları kaydetti:
"Diyarbakır’da kamu düzenini bozmaya yönelik her türlü kışkırtıcı ve şiddet içeren eylemlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Bölücü terör dâhil, ülkemize ve demokrasimize yönelik tüm tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız."

Yerlikaya ayrıca, yasa dışı mitingler ve propaganda faaliyetlerine ilişkin Diyarbakır Valiliği’nin 13 Ekim 2024’te aldığı yasak kararına rağmen, eylem girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.

36 ilde eş zamanlı operasyon: Üst düzey örgüt mensupları yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Adana, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mardin ve Şanlıurfa gibi farklı illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 269 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların, daha önce molotofkokteyli ve taşlı saldırılar gibi yasa dışı sokak olaylarına katıldıkları, üst düzey örgüt mensuplarıyla bağlantılarının bulunduğu ve sözde tecrit kaldırma eylemlerini organize etmeye çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlara Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve diğer emniyet birimleri katıldı.

"Terörle mücadelede kararlıyız"

Bakan Yerlikaya, açıklamasını “Milletimizin duası sizinle. Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” ifadeleriyle sonlandırdı. Türkiye genelinde, yasa dışı eylem ve terör örgütü faaliyetlerine karşı operasyonların kesintisiz devam edeceğini ifade edildi.