Güncel

Bakan Yerlikaya açıkladı: 4 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında düzenlenen Bozdoğan-44 operasyonunda, turuncu ve gri kategoride olan toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyla medya hesabından, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı önderliğinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçkleştirilen istihbari çalışmalar neticesinde Beytüşşebap kırsalında “Bozdoğan-44” operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA yardımında Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Timleri ve güvenlik korucuları ile teröristler arasında gelişmeleri yakından takip etti. Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyesi 4 terörist operasyonda silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi.

Turuncu ve Gri Kategori

Etkisiz hale getirilen turuncu kategoride olan Brüsk kod adlı Basri Cin, gri kategoride olan Rüstem kod adlı Sefer Temel ve yine aynı kategoride Kamuran Gever kod adlı Yılmaz Sala ile Dilsöz Rojhilat kod adlı teröristlerin; 1 güvenlik görevlisi ile 2 sivil vatandaşın şehit edildiği, 3 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 6 eylemsel faaliyetlerde yer aldığı belirlendi.