Güncel

Bakan Yumaklı: Önümüzdeki üç güne dikkat

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili son durumu değerlendirdi. Bakan Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını belirterek, önümüzdeki üç gün boyunca yüksek yangın riski olduğuna dikkat çekti ve tüm kamu kurumlarının alarm durumunda olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün çıkan orman yangını ile ilgili güncel durumu paylaştı. Yangının kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, ancak meteorolojik verilerin önümüzdeki üç gün boyunca yüksek yangın riski işaret ettiğini ve bu nedenle tüm kamu kurumlarının alarm durumunda olduğunu vurguladı.

Çanakkale'nin Büyükanafarta köyü yakınında dün sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına müdahale için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz ve 780 personel sevk edildi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan 1 adet S-70 tipi helikopter bölgeye gönderildi.

Yangının etkisi altında kalan Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı. Anzak Koyu yakınlarındaki Anzaklara ait Canterbury Mezarlığı da zarar gördü. Yangına müdahale sırasında Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazözün yanarak kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Yangına müdahale eden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve iki ormancı, bir trafik kazası geçirerek hafif yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Bakan Yumaklı, yangının elektrik direğinin patlaması sonucu çıktığını ve yaklaşık 700 hektarlık bir alanın etkilendiğini açıkladı. “Yangın kontrol altına alındı, ancak geçmişte yaşanan 18 Haziran yangını ile birleştirildiğinde büyük bir alanın etkilenmiş olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.