Güncel

Bakan Yusuf Tekin: "Türkü Hastasıyım, Fanatik Futbol Taraftarıyım"

Milliyet'e yaptığı açıklamalarda kendini tanıtan Bakan Yusuf Tekin, işçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirtti. Rize'de doğup büyüyen Tekin, çocukluğunu ve gençliğini babasının Çaykur'da işçi olarak çalıştığı bir ortamda geçirdiğini ifade etti.

Abone Ol

Milliyet'e yaptığı açıklamalarda kendini tanıtan Bakan Yusuf Tekin, işçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirtti. Rize'de doğup büyüyen Tekin, çocukluğunu ve gençliğini babasının Çaykur'da işçi olarak çalıştığı bir ortamda geçirdiğini ifade etti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kamu yönetimi ve siyaset bilimi alanında çalışmalar yaparak doçent unvanını aldığını dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı ve sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda müsteşarlık görevlerinde bulunduğunu söyledi.

Bakan Tekin, çocuklarının kendisini nasıl gördüğüne dair de bir açıklama yaptı. İki büyük çocuğunun birinin tıp doktoru, diğerinin denizcilik okuduğunu belirtirken, en küçük çocuğunun ise 6. sınıfta olduğunu söyledi. 6. sınıftaki kızının kendisine, sosyal medyada yapılan tartışmalara ilişkin dikkat çekici yorumlar yaptığını aktardı.

Çalışma temposuna da değinen Bakan Tekin, sabah 08.30'dan gece geç saatlere kadar çalıştığını ifade etti. Sabah erken saatlerde işe başladığını ve günün en önemli saatlerini sabahın erken saatlerinde geçirdiğini dile getirdi. Hobileri arasında türkü dinlemeyi ve türkü sözlerini analiz etmeyi ön plana çıkaran Tekin, ayrıca futbolu da severek takip ettiğini ve iyi bir futbol taraftarı olduğunu belirtti. Boş zamanlarında dizi ve film izlemekten de keyif aldığını vurguladı.