Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, Türkiye'de şu ana kadar maymun çiçeği vakasına rastlanmadığını belirterek, halkın korku ve paniğe kapılmaması gerektiğini vurguladı.

Memişoğlu, "Şu ana kadar ülkemizde maymun çiçeği vakası tespit edilmedi. Eğer böyle bir vaka tespit edilirse, kamuoyuyla paylaşacağız ve gerekli önlemleri, izolasyonlar dahil, alacağız. Bakanlık olarak, aşısından testine kadar gerekli tüm hazırlıkları yapmış durumdayız. Ancak şu anda ekstra bir tedbire ihtiyaç duyulmamaktadır," dedi.

Ekmek Satışında Önemli Değişiklik! Yeni Standartlar Getirildi Ekmek Satışında Önemli Değişiklik! Yeni Standartlar Getirildi

Bakan Memişoğlu, ayrıca Covid-19 gibi geniş çaplı bir salgın riskinin bulunmadığını, maymun çiçeği virüsünün nadiren görülebileceğini ancak bunun bir pandemiye dönüşmeyeceğini ifade etti. "Tedbir ve planlamalarımızla, mevcut durumumuzu sıkı takip ediyoruz. Şu an için ülkemizde bir salgın riski söz konusu değil," diye ekledi.