Güncel

Bakanlıktan Kayseri'deki taciz iddiasına ilişkin açıklama

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine mahallede büyük bir öfke patlaması yaşandı. Olay sonrası toplanan kalabalık, araçları ters çevirip, yabancı uyruklu kişilere ait bazı iş yerlerini ateşe verdi.

Abone Ol

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine mahallede büyük bir öfke patlaması yaşandı. Olay sonrası toplanan kalabalık, araçları ters çevirip, yabancı uyruklu kişilere ait bazı iş yerlerini ateşe verdi.

Valilikten Açıklama

Kayseri Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, taciz şüphelisinin polis tarafından yakalandığını ve çocuğun koruma altına alındığını belirtti. Valilik, vatandaşlara itidalli davranmaları çağrısında bulundu.

Olayın Detayları

Olay, saat 21.00'de Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Bu durum mahallede büyük bir öfkeye neden oldu. Mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Polis Müdahalesi

Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırıldı. Ancak öfkeli kalabalık, araçları ters çevirip, yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ateşe verdi. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçları ile müdahale etti.

Validen Sakinlik Çağrısı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, olayları yatıştırmak için bölgeye gelerek, vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Vali Çiçek, olayları yatıştırmaya çalışan 5 polisin yaralandığını belirterek, "Öfkenizi anlıyorum, bu olay alçakça. Devlet gereğini yapacaktır" dedi.

Siyasi Tepkiler

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümeti sert bir dille eleştirerek, Türkiye’nin sığınmacı meselesinin bir güvenlik tehdidi haline geldiğini vurguladı ve acil çözümler üretilmesi çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise, Kayseri Valiliği’nin açıklamasına dikkat çekerek, Suriyeli misafirlerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tacize uğrayan çocuğun devlet korumasına alındığını ve çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek sürecinin başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Hasar Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Kayseri’deki olayların ardından mahallede büyük hasar meydana geldi. Gün ağarınca yabancı uyruklulara ait iş yerleri ve araçların zarar gördüğü tespit edildi. Bölgede güvenlik önlemleri devam ediyor.