O Şehirde Ekmek 5 Lira, Su 1 Liradan Satılacak! İşte Detaylar O Şehirde Ekmek 5 Lira, Su 1 Liradan Satılacak! İşte Detaylar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde yaptığı "şahin" açıklamaların piyasalarda beklenen etkiyi yaratmadığı,

Merkez Bankası, son Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarında bir değişiklik yapmamasına rağmen, enflasyonu düşürmeye yönelik sıkılaştırıcı önlemleri sürdürme ve destekleme taahhüdünde bulunmuş. Buna rağmen piyasalarda daha fazla faiz indirimi beklentisi oluştuğu belirtilmekte.

Bloomberg'den Kerim Karakaya'nın haberine göre, ABD'li yatırım kuruluşu Bank of America (BofA), piyasaların TCMB'nin "aşırı gevşemesini" fiyatladığını belirtmiştir.

Stratejist Mihail Liluashvili ve ekibinin yayımladığı nota göre, yıl sonu enflasyonun %42 seviyesinde kalacağını ve TCMB'nin Aralık ayında 250 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasının beklendiği ifade edilmiştir. Ancak, bu indirimin erken olacağına dikkat çekilmiştir:

"Eylül veya ekim gibi erken bir tarihte yapılacak indirimin zamanlamasının erken olacağını düşünüyoruz. Enflasyon beklenenden yüksek çıkarsa, indirimlerin 2025'in ilk çeyreğine ertelenmesi olasıdır."

Kerim Karakaya'nın paylaştığı bilgilere göre ise swap piyasasında üç ay sonrası için faiz indirimleri fiyatlanmakta ve altı ay içinde politika faizinin %40 seviyesinde olacağı öngörülmektedir.