Güncel

Bankalara Başvuranların Sayısı Artıyor! Talepler Patladı

Savunma sanayisini desteklemek için kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan 750 TL katkı payı alınacak olması, birçok kişinin kart limitini düşürmek için bankalara başvurmasına yol açtı

Abone Ol

Savunma sanayisini desteklemek amacıyla kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kart sahiplerinden yıllık 750 TL alınmasını içeren yeni plan, birçok vatandaşın bankalara başvurmasına neden oldu. Kart limitlerini 99 bine indirmek isteyenlerin sayısındaki artışla birlikte, limit düşürme işlemleri Google aramalarında üst sıralara çıktı.

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi, Vergi Usul Kanunu'nda değişiklikler yapılmasını öngörüyor. Bu teklife göre, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL savunma sanayiine katkı payı kesilecek. Bu haberin yayılmasının ardından vatandaşlar, kredi kartı limitlerini 99 bin TL’ye düşürmek için bankalarla iletişime geçti.

LİMİTTE HEDEF 99 BİN TL

Akşam saatlerinden itibaren birçok kişi, bankaların çağrı merkezlerini arayarak kredi kartı limitlerini 99 bin TL’ye çekmek için başvuruda bulundu. Bankaların bu talepleri karşılayarak limitleri düşürdüğü belirtilirken, en fazla başvurunun limiti 100 bin TL ve üzeri olan kart sahiplerinden geldiği gözlemlendi.

LİMİTLER İNTERNET BANKACILIĞI ÜZERİNDEN DE DÜŞÜRÜLEBİLİYOR

Kredi kartı limitleri, bankaların mobil ya da internet bankacılığı uygulamaları aracılığıyla da düşürülebiliyor. Ancak bazı bankalar, bu işlemi şubeden gerçekleştirme veya talep dilekçesi doldurma zorunluluğu getiriyor. Diğer bir yöntem ise müşteri hizmetlerini arayarak limit düşürme talebinde bulunmak; ancak yoğun talepler nedeniyle çağrı merkezlerinin kilitlendiği belirtiliyor.

46 MİLYARIN ÜZERİNDE KATKI PAYI BEKLENİYOR

Türkiye genelinde 100 bin TL ve üzerinde limiti olan 61 milyon 955 bin 106 adet kredi kartı bulunuyor. Yapılan hesaplamalara göre, bu kartlardan savunma sanayisine yıllık 46 milyar 466 milyon 329 bin 500 TL katkı sağlanması planlanıyor.