Güncel

Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 3 bin lira olan bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Abone Ol

Bakan Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin belediyelerin SGK'ye olan borçlarına ilişkin sorusuna yanıt veren Işıkhan, bu borçların 31 Mart'tan sonra tahsil edilme sürecinin başladığını belirtti.

Uzaktan sağlık hizmeti müjdesi

Işıkhan, uzaktan sağlık hizmeti sunumuna yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Devlet hastanelerince sunulan uzaktan sağlık hizmetleri artık geri ödeme kapsamına alındı. Bu hizmetler arasında muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, kronik hastalık kontrolü ve e-reçete düzenlenmesi gibi işlemler yer alıyor. Uzaktan muayene için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alınacak ve bu hizmet günlük bir adetle sınırlandırılacak.

Emekliler için yeni adımlar

Bakan Işıkhan, emeklilerin ilaç yazdırma sürecinde de kolaylıklar getirildiğini belirtti. Artık aile hekimleri, kronik ilaçları uzun süreli olarak hastaneye gitmeden yazabilecek. Bu düzenleme, MHRS üzerindeki yoğunluğu da azaltacak.

Emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi

SGK'yi sosyal açıdan emeklilere hizmet verecek bir kurum haline getirdiklerini vurgulayan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya yükseltildiğini ve Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılacağını söyledi. Bu konuda takvimlendirme çalışmalarının sürdüğünü ve yakın zamanda açıklanacağını belirtti.

Kök aylık ve sosyal projeler

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklinin bulunduğunu ifade etti. Emeklilerin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacaklarını belirten Işıkhan, konaklamadan ulaşıma, gıdadan giyime kadar birçok alanda indirim ve ayrıcalık sağlayacak protokoller imzalanacağını açıkladı.

Emeklilere yönelik teknolojik çözümler

Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Online hizmetleri genişleterek, emeklilerin işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, PTTcell gibi indirimler, konaklama imkanları ve ulaşım gibi çeşitli alanlarda anlaşmalar yapılacağını ekledi.

Sosyal yaşam ve aktif katılım

Yeni SGK hizmet modeliyle emeklilerin topluma aktif olarak katılabilmesini hedeflediklerini belirten Işıkhan, emeklilerin sosyal yaşamın içinde yer alarak katma değer üretebileceği bir sistem kurmayı amaçladıklarını vurguladı. Bakanlıklar ve kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü, emekliler için daha pek çok yeniliğin hayata geçirileceğini ifade etti.

Refah düzeyini artırma hedefi

Bakan Işıkhan, temel hedeflerinin Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek olduğunu belirtti. "Paranızın değeri arttıkça enflasyon düştükçe refah düzeyi yükseliyor. Biz bu çerçevede kalıcı refahı hedefliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.