Güncel

Bayramda ATM'lerde para kalmadı! Vatandaş isyan etti: '500'lük banknot çıksın...'

Bayram tatilinde yaşanan yoğunluk, birçok banka ATM'sinde büyük sıkıntılara yol açtı. Türkiye genelinde birçok ATM'de para kalmadığı görüldü ve vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. İnsanlar bayram harcamalarını yapabilmek için ATM'lerden para çekmek istediklerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Abone Ol

Para Çekemiyoruz, Borcumuzu Yatırmıyoruz

Bayram öncesi ve sırasında ATM'lerden para çekemeyen vatandaşlar, durumu sosyal medyada ve çeşitli platformlarda dile getirdi. "Bütün ATM'lere gittik. Borcumuzu yatıramıyoruz, para çekemiyoruz" ifadeleri sıkça duyuldu. ATM'lerde para olmamasının nedeni ise bayram öncesi yoğun kullanım ve çalışanların tatilde olması olarak açıklandı.

Bayramda ATM'ler Boşaldı

Birçok şehirde ATM'lerde para kalmadı. Özellikle arife günü para çekmek isteyen vatandaşlar, ATM'lerin başında çaresiz kaldı. Kimisi kurbanlık almak, kimisi çocuğuna harçlık vermek, kimisi ise misafirleri için alışveriş yapmak istiyordu. Ancak ATM'lerin ekranlarında 'Özür dileriz, geçici bir süre hizmet veremiyoruz' yazısı ile karşılaştılar.

Ankara Kızılay'da ATM'ler Hizmet Veremedi

Ankara'nın merkezi Kızılay'da bulunan ATM'lerin çoğu hizmet dışıydı. Yan yana beş ATM'den sadece ikisi çalışıyordu ve onların da ne zaman para tükeneceği belirsizdi. Bayram alışverişi yapmak isteyen birçok kişi mağdur oldu.

Bankaların Açıklaması: Kullanım Yoğunluğu Nedeniyle Para Kalmadı

Banka yetkilileri, ATM'lerin aşırı kullanımı nedeniyle kasalarda para kalmadığını açıkladı. Bazı ATM'lerde para çekme işlemi yapılabilirken, para yatırma işlemi de yapılamıyordu. Vatandaşlar ise "İşim var, para yatırmam lazım ama yatıramıyorum" diyerek duruma tepkilerini dile getirdi.

500 TL'lik Banknot Talebi

Vatandaşlar yaşadıkları sorunların çözümü için 500 TL'lik banknotların basılması gerektiğini belirtti. Show Haber'e konuşan vatandaşlar, "500'lük banknot basılmalı. 100'lük ve 200'lük çekmek var, bir de 500'lük çekmek var" ifadelerini kullandı. Bu taleplerin yanında, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak sınırlı sayıda basılan madeni 5 liralık paraların seri üretime alınması kararı bayram sonrası uygulamaya konulacak. Darphane, 450 milyon adet 5 liralık madeni parayı piyasaya sürecek.