Kurban Bayramı'nda hava durumu, yurt genelinde farklı senaryolar sunuyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde etkili olacak yağışlar dikkat çekerken, diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Karadeniz Bölgesi'nde Geniş Çaplı Yağışlar

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

Meteoroloji uzmanları, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Karadeniz Bölgesi'nin tamamında yağışların görüleceğini belirtiyor. Özellikle Arife günü ve bayramın 1. gününde Karadeniz'in yağışlı bir havaya sahip olması bekleniyor. 

Yüksek Sıcaklıklar Güneydoğu Anadolu'da

Bayram boyunca en yüksek sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ölçülmesi bekleniyor. Hava tahminlerine göre, sıcaklık değerleri yer yer 40 dereceyi bulabilir. 

İstanbul, Ankara ve İzmir'in Hava Durumu

İstanbul ve Ankara'da bayramın ilk günlerinde sıcaklıkların biraz düşmesi bekleniyor. Özellikle arife ve bayramın 1. gününde hafif serinlemeler yaşanabilir. İzmir'de ise bayram boyunca yağış beklenmiyor; kıyı bölgelerinde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Sıcaklık değerlerinin ise 34-35 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.