Kamudanhaber- Özel haber

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Oktay Yılmaz

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle onaylanan Katma Değer Vergisi (KDV) artışıyla birlikte birçok ürün ve hizmette fiyatlar etkilendi. Özellikle akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, araç sahipleri arasında tepkilere neden oldu.

Türkiye'de KDV oranlarındaki son değişiklik 2002 yılından bu yana gerçekleştirilmemişti. Ancak 10 Temmuz Pazartesi günü yürürlüğe giren kararla KDV oranları yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu durum akaryakıt fiyatlarına da yansıdı.

Henüz yeni zamların uygulanmamasına rağmen, hafta başından itibaren akaryakıt fiyatlarında artış bekleniyor. Özellikle dolar kurundaki dalgalanma ve Brent petrol fiyatındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına ek bir baskı oluşturuyor.

Şu an için güncel akaryakıt fiyatları şehirler arasında farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak benzinin litre fiyatı 26,10 TL, motorinin litre fiyatı 24,70 TL ve LPG'nin litre fiyatı 11,05 TL olarak belirlenmiş durumda.

KDV'deki yüzde 2'lik artışla birlikte araç sahipleri litre başına 44 kuruş daha fazla ödeme yapacaklar. Önceden uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye çıkarıldığından benzinin litre fiyatında 44 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 42 kuruşluk bir artış meydana gelecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi