İzmir’de, ekmek fiyatlarının değiştirilmesine yönelik İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği görüşmelerinde oy oranı belli oldu. 

Oy çokluğuyla, İzmir’de 200 gram ekmeğin 10 TL olması için oluşturulan zam teklifi 17 Mayıs’ta Ticaret Bakanlığına sunuldu. Bakanlığın kabul ettmesi durumunda kentte 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL olacak.

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

Sadece maliyet artışı değil
Ekmek için verilen yeni fiyat tarifesinin en önemli nedeninin yükselişe geçen maliyetler olduğunu vurgulayan İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, “İzmir’de 220 gram ekmek 9 TL olarak satılmaktadır; ancak işçilik, un fiyatları, elektrik, su, maya, mazot, doğal gaz gibi artan zamlar bizi tekrar ekmek zammı kararı almaya itmiştir. Artan maliyetlerden dolayı almış olduğumuz zam, maliyetin çok çok altında kalmaktadır. Fırıncı meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar sadece maliyet artışlarıyla bitmemektedir. Fırınlarda çalışacak yetişmiş elaman bulamamak en büyük sıkıntımızdır. Vatandaşımızın sofralarına ekmek sunmak için canla başla, 7 gün 24 saat ailemizle gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Ocak ayında olması gereken fiyat"
Sırtı, sözlerine şunları ekledi:

“Bu nedenle elimden gelenin daha fazlasını yapmak boynumun borcudur. Ocak ayında olması gereken fiyatı 17 Mayıs’taki İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği toplantımızda komisyondan geçirmiş bulunmaktayız. Bakanlık onayından sonra yeni fiyatımıza geçmiş olacağız.” dedi.

31 Ocak 2024 tarihinde İzmir’de 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira olarak belirlenmişti.