Fahiş fiyatlar üzerine Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum'da hiçbir otelin konkordato listesinde olmadığını, spekülatif paylaşımlarla Bodrum ve turizm sektörü için olumsuz bir algı zemini oluşturulması amaçlandığına dikkat çekti.

Sayılı Tatil Merkezlerinden
Ülkemizin öenmli tatil merkezilerinden biri olan Bodrum, plajları, tarihi yapısı, yeme-içme ve eğlencesi ile oldukça ünlü. Bodrum'un ismi sadece yurt içi değil, bunun yanı sıra dünya çapında da adından sıkça söz ettiriyor.

Popüler isimlerin, dünyanın en zengin iş adamlarının tercih ettiği bir konum olarak biliniyor. Veriler  bu şekilde olduğundan Bodrum yakından takip ediliyor. 

Bodrum'da Fiyatlar Geri Çekildi

Son zamanlarda tatil noktaları arasında yükselen fiyatlar, tatilcilerin eleştiri odağına dahil oldu. Pek çok restoran, kafe ve plaj da fiyatlarını heöen hemen iki katına çıktı. Bu durumunda ardından Bodrum üzerine yapışan bu yüksek fiyat ifadelerine son vermek için çalışmalara adım atıldı, fiyatlar ivmesini aşağıya kaydırdu.

Dudak uçukltaan rakamlarla giriş ücretleri ile sıklıkla gündeme oturan plajlar, fiyatlarını geri çekti. Bin liralara ulaşan lahmacun fiyatı, 400 liraya düştü. Restoranlar da yeme-içme ücretlerinde menü listesini değiştirdi.

TOKİ Taksitlerinin Artış Oranı Belli Oldu TOKİ Taksitlerinin Artış Oranı Belli Oldu

"Menülerde yüzde 40'a varan indirim"

Bu olumlu haber üzerine Bodrum Yalıkavak'taki Balıkçı Kahraman açıklamalarda bulundu: "Bodrum'un tamamı için pahalılıktan söz etmek doğru değil.

Yıllardır jet sosyetenin, iş, sanat ve spor camiasının geldiği Türkbükü, Yalıkavak her zaman belli bir seviyenin üstündeydi. Ama o zaman olduğu gibi bugün de Bodrum merkez, Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis gibi yerler düşük ve orta seviyede bulunuyordu. Bugün menülerde yüzde 40'lara varan indirimler görüyoruz. Bodrum için bu karalamaları yaparak turizmi mahvetmeyelim" ifadelerini kullandı.

Bu olayın sonucunda, St. Tropez, Mykonos, Ibiza gibi sayılı tatil noktaları arasında olan Bodrum'daki fahiş fiyatların düşüşe geçmesi, tatilciler ve bölge ekonomisi açısından olumlu olarak değerlendiriliyor.