Sıcaklıklar 6 ilde zirve yapacak

MGM verilerine göre, hava sıcaklıkları bugün yurt genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde olacak. Denizli, Diyarbakır ve Batman'da sıcaklıklar 42 dereceyi bulurken, Aydın ve Şanlıurfa'da 41 derece, Adıyaman'da ise 40 derece olarak ölçülecek.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Üç büyük şehirde hava durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak. Ankara'da en yüksek sıcaklık 35, en düşük 17 derece; İstanbul'da en yüksek 28, en düşük 21 derece; İzmir'de ise en yüksek 32, en düşük 24 derece olarak tahmin ediliyor.

Yağış beklenen bölgeler

Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Rüzgar uyarısı

MGM, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesinin beklendiğini belirtti. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Hava durumu ve sağlık uyarıları

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınılması ve bol sıvı tüketilmesi gerektiği belirtildi.