17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı (İOKBS) kazanan öğrenciler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan Pazar günü düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere ilk burs ödemelerinin ne zaman ve ne kadar yapılacağı merak konusu oldu.

İlk Burs Ücreti ve Ödeme Tarihi


İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı kazanan öğrencilere, yaklaşık 1500 TL burs ödemesi yapılmaktadır. Ancak, Temmuz ayında yapılacak olan %20'lik zam ile bu tutar 300 TL artarak 1800 TL'ye yükselecektir. Bu zammın ardından, İOKBS'de başarılı olan öğrencilere Ekim ayından itibaren aylık 1800 TL ödeme yapılacaktır.

Burs Ödemelerinin Süresi

Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak


Burs ödemeleri, öğrencilerin liseden mezun olana kadar devam edecektir. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim süreleri boyunca alacakları bu burslar, eğitim hayatlarına maddi destek sağlayarak başarılarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Sonuçların Erişimi ve Sınava Giren Öğrenciler


Sınav sonuçlarına, öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden erişebilirler. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na ortaokul öğrencilerinin 5., 6., 7., 8. sınıf öğrencileri ve lise öğrencilerinin 9., 10., 11. sınıf öğrencileri katılmıştır.