Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü personelinin ismini kullanarak elektronik ortamda menfaat temin etme amacıyla gerçekleştirilen sahte işlemler konusunda vatandaşları uyardı. Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu tür işlemlerin güvenilir olmadığını ve itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Tokat'ta Bir Velinin Öğretmene Darp Girişimi İddiası Tokat'ta Bir Velinin Öğretmene Darp Girişimi İddiası

Yapılan duyuruda, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü personelinin isminin kullanılarak sahte işlemler yapıldığına dair ihbarlar alındığı belirtildi. Açıklamada, genel müdürlüğün tüm işlemlerinin güvenli bir şekilde elektronik ortamda yürütüldüğünün altı çizildi.

Bakanlık, mağduriyet yaşanmaması adına şu uyarılarda bulundu: "Elektronik ortamda yürütülmeyen, menfaat temin etme amaçlı sahte işlemlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Bu tür sahte işlemler hakkında gerekli hukuki takibatlar kurumumuzca yapılmaktadır."

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri istendi.