Altın piyasası, güne düşüşle başladı ve altının gram fiyatı, sabah saatlerinde 2.731 liradan işlem görüyor. Dün 2.752 lirayı test eden gram altın, bu seviyelerde yoğunlaşan satışların ardından değer kaybetti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,14 düşüşle 2.735 liradan kapattı.

Bugün saat 09.50 itibarıyla altının gram fiyatı, önceki kapanışına göre yüzde 0,10 azalışla 2.731 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.570 liradan, Cumhuriyet altını ise 18.208 liradan alıcı buluyor.

altın-1

Dün satış baskısının hakim olduğu altının ons fiyatı, günü 2.512 dolardan kapatmıştı. Şu anda ise ons altın, önceki kapanışına göre yüzde 0,30 düşüşle 2.505 dolardan işlem görüyor.

Gazze'de Katliam Sürüyor! 40 Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti Gazze'de Katliam Sürüyor! 40 Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti

Dünya genelinde süregelen enflasyonla mücadele süreci, özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımlara dair belirsizlikleri artırıyor. Fed'in dün yayınladığı toplantı tutanaklarında, yetkililerin büyük çoğunluğunun, ekonomik verilerin beklendiği gibi gelmesi halinde eylül ayında para politikasını gevşetmenin uygun olabileceğini düşündüğü ortaya çıktı.

Altın-2

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart 2024’e kadar olan 12 aylık döneme ait tarım dışı istihdam verilerini revize etti. Bu revizyona göre, ABD'de istihdam, daha önce açıklanandan 818 bin kişi daha az arttı. Analistler, bu aşağı yönlü revizyonun işgücü piyasasının beklenenden daha erken yumuşamaya başladığını gösterdiğini belirtiyor ve bu durum Fed'in faiz oranlarını düşürmesi beklentilerini artırıyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına dair öngörülerin yüzde 85 seviyesine yükseldiğini gösteriyor.

Analistler, bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’ndan gelecek haberlerin yanı sıra yoğun makroekonomik veri gündeminin de takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.550 doların direnç, 2.450 doların ise destek seviyesi olduğunu ifade ediyor.