Güncel

CHP Milletvekili Öztürk: Mülakat Değişikliği Torpili Resmileştiriyor

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen atamalarında mülakatın ağırlığını artırmasını eleştirerek, torpil ve adam kayırmanın resmiyet kazandığını belirtti.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen istihdamı yönetmeliğinde yapılan 'mülakat' değişikliği Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu değişikliğe göre, atamalarda KPSS puanı ile mülakat puanı eşit ağırlıkta değerlendirilecek. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, bu konuyu Meclis'e taşıdı ve kararın torpil ve adam kayırmanın yasallaşması anlamına geldiğini belirtti. Öztürk, kararın iptali için yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Öztürk konuşmasında şunları söyledi:

“Seçim öncesi mülakat kaldırılacak diyerek pırıl pırıl gençlerimizi umutlandıran iktidar partisi, dün gece yayımlanan Resmî Gazete ile yüz binlerce gencimizin umudunu bir kere daha yıktı. Bu kararla birlikte torpil ve adam kayırma yüzde 50 resmileşti, gençlerimizin emekleri bir kere daha çalındı.

Koskoca bir ülkeyi gözünün içine baka baka yalan söyleyerek yönetmeye utanmıyor musunuz? Utanmıyorsanız utanmalısınız! Dün de bugün de yarın da gençlerimizin hak arayışının yanındayız. Bu ucube kayırmacılık kararının kaldırılması için gereken tüm yasal yollara başvuracağımı buradan tekrar ilan ediyor, tüm gençler adına yazıklar olsun diyorum.”