Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından karşılanan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik etti. Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan yer aldı. Görüşme süresince CHP Genel Merkezi'ne Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun bulunduğu Türk bayrağı çekildi.

Görüşme detayları ve ilk açıklamalar

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Gezi Davası’ndan asgari ücret zammına, Emine Şenyaşar’dan emekli maaşlarına kadar pek çok konu masaya yatırıldı. Görüşme sonrası ilk açıklama AKP cephesinden geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin olumlu geçtiğini ve diyalog ortamının devam etmesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Bu olumlu havanın heba edilmemesi gerekiyor” dedi.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Yeni anayasa ve ekonomi konuları gündemde

Çelik, görüşmede yeni anayasa ve ekonomi konularının ele alındığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız yeni anayasa hakkında görüşünü ifade etti. Cumhurbaşkanımız Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Programı’yla elde edilen kazanımların korunacağını vurguladı. Programa zarar verecek popülist tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Arzu edildiği takdirde Bakan Şimşek’in CHP’ye bilgi vereceğini ifade etti” dedi.

CHP kanadından ilk açıklamalar

Görüşmeye dair CHP kanadından ilk açıklamayı CHP Sözcüsü Deniz Yücel yaptı. Yücel, görüşmenin detaylarını aktararak şunları söyledi:

  • Diyalog kanalı açılmıştır: Açılan diyalog kanalı bizi ilkelerimizden vazgeçirmez.
  • Asgari ücrete zam talebi: Genel Başkanımız, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka zam gerektiğini iletti.
  • Gezi, Sinan Ateş cinayeti, Şenyaşar Davası ve kayyumlar: Bu konular gündeme getirildi.