Güncel

CHP'li belediyelerden Özgür Özel'e çağrı: Erdoğan'la görüş

Mersin, Samsun Atakum ve İzmir Foça'nın ardından Antalya Döşemealtı Belediyesinde meydana gelen haciz şokuyla birlikte CHP'li belediyeler icra paniği yaşarken belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sorunun ortadan kalkması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi konusunda yoğun bir baskı kuruyorlar.

Abone Ol

CHP Genel Merkezinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) görüşmesinde CHP liderine taleplerini söyleyen belediye başkanları, özellikle "borçların kaynağından tahsil edilme uygulaması"ndan vazgeçilmesi talebinde bulundu. Başkanlar, Özel'e açıkça "Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Durum böyle giderse maaş ödeyemez hale geliriz" ifadelerini kullandılar.

DÖRDÜNCÜ KEZ GÖRÜŞECEKLER

Belediye başkanlarının dışında CHP kurmayları da Özel'e Erdoğan ile görüşme baskısında bulundukları belirtildi. CHP'li kurmaylar, belediyelere ulaşacak prim borcu kaynaklı hacizleri engellemek ve faizlerin silinmesi için CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı ile görüşmesini istediler. Görüşme yapılırsa seçimden sonra iki lider dördüncü kez görüşmüş olacaklar.

RANDEVU TALEP EDİLECEK

Ayrıca, belediyelerin borçlarının üzerinden geçilmesi ve gelirleri iyileştirme hedefiyle CHP'li genel başkan yardımcılarının da olaya dahil olması kararlaştırıldı. Bu kapsamda CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, Gökhan Zeybek'in de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan randevu talep edeceği belirtildi.

"SGK'YI BATIRDINIZ DİYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, borçlarını yapılandırabilen CHP'li belediyelerin de borçlarını ödemediğini belirtti. Yalçın "Yeniden yapılandırma kanunu çıktı. Madem ödeyecektiniz, orada niye ödemediniz? Hatta bazı şirketlerle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılandırma başvurusunda bulundu ve taksitlerini ödemeden yapılandırma dosyalarını iptal etti. CHP'li belediyeler, sigorta prim borcunu ödemiyor, sonra da çıkıyor ve 'SGK'yı batırdınız' diyor" açıkamasında bulundu.