Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaycı, İran'ın İsrail'e gönderdiği füzelerde harp başlığı olmadığını belirterek, "Füze geldi, düştü, toprakta çukur açtı, o kadar. Füzedeki patlayıcı o kadar az ki füzenin kendisini bile patlatamıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Değişim Sinyali: "Kongre Süreci Yenilenmenin Temelini Oluşturacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Değişim Sinyali: "Kongre Süreci Yenilenmenin Temelini Oluşturacak"

Bir TV kanalında konuşan Yaycı, İran'ın İsrail'e yönelik bu saldırısının "cambaza bak" taktiğiyle yapıldığını iddia etti. İran'ın, Mossad'ın karargahını vurduğunu iddia ettiğini ancak ortada büyük bir patlama olmadığını vurgulayan Yaycı, "Balistik füzelerin büyük patlayıcı başlıkları olur. Füze düştüğünde geniş bir alanı yok etmesi gerekir. Ancak burada sadece bir çukur oluşmuş" dedi.

Yaycı ayrıca, saldırıda sadece bir kişinin öldüğünü belirterek bu durumun da şaşırtıcı olduğunu söyledi: "Nasıl oluyor da bir kişi ölüyor? Füze çukura gömülmüş ama patlama yok. Batı Şeria'da bir kişinin başına füze düşmesi sonucu öldü, başka bir zarar yok. Füze patlamamış, sadece taş gibi düşmüş. Bu, İran ve İsrail arasında bir oyun. İsrail'e alan açıyorlar" ifadelerini kullandı.