Güncel

Cumhur İttifakından emekli maaşı açıklaması!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini belirtti

Abone Ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin maaşlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Destici, hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığını ancak bu iyileştirmenin yetersiz olduğunu belirtti.

Emeklilerin maaş durumu

Destici, 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranlarıyla birlikte emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. En düşük emekli maaşının şu anki asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunan Destici, bu adaletsizliğin temmuz ayında ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Destici, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Esnafın sorunları

Esnafın sorunlarına da değinen Mustafa Destici, ekonominin olumsuz koşullarından en çok etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirtti. Hükümetin, esnafın problemleri konusunda bir çalışma grubu oluşturması ve ekonomik önlemleri karara bağlaması gerektiğini kaydetti.

İyileştirmeler yetersiz

Destici, hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığı haberi hakkında, bu iyileştirmenin asla yeterli olmadığını belirtti. En düşük emekli maaşının mevcut asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini savunan Destici, temmuz ayında bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Esnaf için çözüm önerileri

Destici, esnafın ekonomik koşullardan en fazla etkilenen kesim olduğunu belirterek, hükümetin bu konuda bir çalışma grubu oluşturmasını ve alınacak ekonomik önlemlerin bir karara bağlanmasını önerdi.