Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail katliam şebekesini durdurmak için ne bekliyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sert bir dille eleştirerek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Erdoğan, Filistin halkına yönelik saldırıların bir soykırım niteliği taşıdığını belirterek, İsrail'e kayıtsız destek veren ülkelere yönelik eleştirilerde bulundu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sert bir dille eleştirerek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Erdoğan, Filistin halkına yönelik saldırıların bir soykırım niteliği taşıdığını belirterek, İsrail'e kayıtsız destek veren ülkelere yönelik eleştirilerde bulundu. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Nazi lideri Hitler'e benzeten Erdoğan, Netanyahu'nun da insanlığın ittifakıyla durdurulması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, BM'nin Gazze'de yaşanan insani kriz karşısındaki sessizliğini eleştirirken, acil bir ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti. Filistin halkının direnişinin onurlu ve meşru olduğunu ifade eden Erdoğan, Gazze'nin dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldiğini söyledi.

Konuşmasının diğer bölümlerinde Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması çağrısını yineledi ve Suriye, Ukrayna ve Uygur Türkleri ile ilgili mesajlar verdi. BM'nin işlevsiz bir yapıya dönüştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Dünya beşten büyüktür" söylemini yeniden hatırlatarak, küresel barış ve adalet çağrısında bulundu.