Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınların Güçlenmesi, Türkiye'nin Güçlenmesidir

Başkan Erdoğan ve eşi, Şişli'deki bir otelde düzenlenen "Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması"nın ödül törenine yazılı mesajlar göndererek kadınların ülke ekonomisindeki ve toplumsal yaşamdaki rolüne değindi

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'deki bir otelde düzenlenen "Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması"nın ödül törenine yazılı mesaj gönderdi. Mesajında ödül kazananları tebrik eden Erdoğan, üreten ve değer katan herkesi teşekkür etti ve kadınların Türkiye'nin her alanında daha fazla yer almasını vurguladı. Kadınların ekonomi ve yönetimdeki rolünü desteklediklerini belirten Erdoğan, 2002'den beri kadınları güçlendirecek politikaları hayata geçirdiklerini ifade etti. Kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmaların meyvelerini gördüklerini de dile getirdi.

Başkan Erdoğan, göreve geldikleri 2002'den beri eğitimden adalete, yerel yönetimlerden sosyal hizmetlere; her alanda kadınları güçlendirecek politikaları kararlılıkla hayata geçirdiklerini belirtti. Özellikle eğitim ve iş hayatında kadınların önündeki engelleri kaldırdıklarını vurgulayarak, darbe dönemlerinin ürünü kılık kıyafet yasaklarına son verdiklerini ifade etti. Kadınların iş gücüne katılım seviyesini artırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, son yıllarda istihdamdaki kadın sayısının artışına dikkat çekti.

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da gönderdiği yazılı mesajda, kadınların güçlenmesinin Türkiye'nin güçlenmesiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı. Kadınlara yapılan her yatırımın geleceği şekillendireceğini belirterek, kadınların üretkenliğinin ülke ve bölge ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Halkbank'a teşekkür ederek, kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarına destek veren herkesi kutladı ve Türkiye'nin güçlü kadınlarla güçleneceğine inancını dile getirdi.