Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısına yaklaşan saatlerde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sürpriz bir toplantı düzenledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile gerçekleşen bu görüşme, Ankara'da gündemi sarsan kritik konuların ele alındığı bir platform oldu.

Kritik toplantı için Erdoğan, yakın kurmaylarını acil olarak Külliye'ye çağırdı. MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç da toplantıya katılmak üzere AK Parti binasından ayrılarak Külliye'ye hareket etti.

Toplantının ana gündem maddesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen kumpas soruşturmasıydı. Detaylı bir şekilde ele alınan soruşturma, alınacak önemli kararların habercisi olarak görüldü.

Öte yandan, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kamu görevlilerine yönelik yapılan operasyon da gündemdeydi. Bu operasyonla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan isimlerin ikametlerinde dijital materyallere el konulmasıyla ilgili aramalar gerçekleştirildi.

Bu gelişmeler üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, durumun basit birkaç kişinin görevden alınmasıyla geçiştirilemeyecek ciddiyette bir komplo olduğunu belirtti. Bahçeli, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" şeklinde bir yorumda bulundu.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu önemli görüşmenin ardından TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.