Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e İadeiziyarette Bulunacak! İşte Gündem Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın CHP lideri Özgür Özel'e iadeiziyarette bulunacak. Görüşmenin saat 16.00'da başlayacağı belirtilirken, önemli konularda gündemde yerini alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyarette bulunmuştu. İşte detaylar...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iadeiziyarette bulunacak. CHP Genel Merkezinde yapılacak görüşme saat 16.00'da başlayacağı belirtildi. Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs'ta düzenlemiş, Cumhurbaşkanı, CHP liderine AK Parti Genel Merkezinde miafir etmişti. İki partinin de gösterdiği duruşu göre görüşme bir hayli iyi geöiş, iki lider sönümüzdeki süreç için önemli konular hakkında görüşleri değerlendirme kararı vermişti.

Siyasetten, Müfredata Kadar Birçok Konu Masada

Yarın düzenlenecek görüşmede; siyasette yumuşama, yeni sivil anayasa çalışmaları, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, kayyım, bazı DEM Partili belediye başkanlarının terör iltisakı, yerel yönetimlerin borç yükü, öğretmen atamalarındaki mülakat ve yeni müfredat gibi konuların gündemde olacağı iddia ediliyor.

Oturma Düzeni Açıklandı

Söz konsu ziyarette oturma düzeni de araştırılıyor. CHP Genel Başkanı Özel "Masanın yanında iki koltuk olacak. Cumhurbaşkanı, Türk bayrağı, ben CHP bayrağı tarafında oturacağım. Cumhurbaşkanı geldiği için Türk bayrağında Cumhurbaşkanlığı forsu da olacak. Onu Cumhurbaşkanlığından istedik. Çünkü kanunda yazılmış her şeyi, kanuna uygun bayrak talep ettik" açıklamasına yer vermişti.

18 Yıl Sonra Bir İlk

Ayrıca görüşmenin önemli bir ayrıntısı ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yıllık sürenin sonunda CHP Genel Merkezine gittiği ilk ziyaret olacağı da vurgulandı. Erdoğan en son 2006 yılında CHP'nin yeni genel merkezine taşınması gerekçesiyle dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Hayırlı olsun" ziyaretine gitmişti.