Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaşadığı zorlukları, mücadeleleri ve dış politika vizyonunu vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödedik. Vatanımızı parçalamak için her yolu denediler. Türkiye'nin yeniden ayağa kalmasına set çekecek tüm araçları kullandılar ama ne yaptılarsa emellerine ulaşamadılar. FETÖ'cü hainlerin ölüm kusan tanklarına teslim olmadık. Can verdik, binlerce vatan evladını şehit verdik ama istikbalimize leke sürdürmedik." ifadelerini kullandı.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 21 yılda hayata geçirdiği reformlarla ülkenin ayağına vurulan prangalardan kurtulduğunu ve her alanda çehresini değiştirdiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin dış politikada aktif bir şekilde yer aldığını, gerilim peşinde olmadığını ve ülkenin menfaatlerini koruma amacında olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde oyun kurucu bir ülke haline geldiğini, Irak ve Suriye'nin istikrara kavuşmasıyla sığınmacıların onurlu ve güvenli geri dönüşlerinin hızlanacağını belirtti. Aynı zamanda Ukrayna konusundaki tutumlarıyla tüm dünyada takdir topladıklarını ve savaşan tarafları masada bir araya getirerek akan kanı durdurma çabasında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda da çalışmaların devam ettiğini ve Putin ile ortak bir paydada buluşabileceklerine inandığını dile getirdi. Ayrıca İslam düşmanlığıyla mücadeleye vurgu yaparak, uluslararası kuruluşları bu konuda harekete geçirdiklerini ve faillerin hak ettiği cezayı almasını sağlama görevlerinin olduğunu belirtti.