Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki gün düzenlenen toplantısında il başkanları ile bir araya geldi. Teşkilata önemli uyarılar yaptı. Erdoğan'ın "Vatandaşın hizmet talebini çözeceksiniz. Bahane üretmeyeceksiniz. Vatandaşa 'yok' yok. Geri çevirmeyeceksiniz. Aciliyeti olan konularda tasarrufa sığınmayacaksınız. AK Parti'de bahane olmaz. Belediye yönetimi ister bizde olsun ister muhalefette, ayrım yapmadan hizmet her yere gidecek. Vatandaş siyasi tercihini farklı yönde kullanmış olsa bile seçim öncesi verilen sözler yerine getirilecek" talimatında bulunduğu aktarıldı.

Tarlada 6 lira, markette 31 lira! Fırsatçılar kazanıyor, olan üretici ve tüketiciye oluyor! Tarlada 6 lira, markette 31 lira! Fırsatçılar kazanıyor, olan üretici ve tüketiciye oluyor!

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ
Paylaşılan bilgilere göre görüşmede birçok il başkanı, Cumhurbaşkanı'ndan bağlı olduğu kentin ihtiyaçları doğrultusunda isteklerini dile getirdi. Erdoğan ilgili bakanlara yetki vererek, meselelerin bahane üretmeksizin çözülmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bazı il başkanları şehirlerine uçuşların düştüğü yönünde şikayetlerini söyledi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu en kısa zaman içinde seferlerin yeniden çoğalacağına dikkar çekti.

"VATANDAŞA BANA DA BAHANE ÜRETMEYİN"

Bitlis teşkilatı, Mutki ilçesine hastane isteği ve görülen doğalgaz sorunun çözülmesi için Erdoğan'la görüştü. Enerji Bakanlığından bir yetkili doğalgaz meselesindeki güçlüklere sinyal verince Erdoğan "Vatandaşa da bana da bahane üretmeyin, işleri çözeceksiniz. AK Parti'de bahane olmaz, sorun varsa çözeceksiniz sizin göreviniz bu. Aciliyeti olan konularda hizmet talebi varsa tasarruf tedbirine de sığınmamak lazım" şeklinde konuştu.

SÜT ÜRÜNLERİ PROBLEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hastane isteği için ise "İlçenin nüfusu az. Merkez yaklaşık 4 bin, ilçe 30 bin. Ortalama 50 yataklı gün hastanesi yapalım. Bu daha makul olur. Bu kadar tasarruf ettiğimiz yerde bunun fazlası israf sayılır" açıklamasında bulunduğu belirtildi. Süt üreticilerinin problemleri de toplantıda açıklığa kavuştu. Üreticiler süt tüketiminin azaldığını, firmaların artık üreticilerden süt istemediklerini düşüşe geçen talepten dolayı süt ineklerinin kesilme riskinin ortaya çıktığını il başkanları aracılığıyla Erdoğan'a sundu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın bu durumu görüştüklrini, süt tozuna yönelik ihracatta bazı sınırlamalar yapıdığı, bu durumu çözdükten sonra meseleyi her yanıyla değerlendireceklerini söylediği aktarıldı.