Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Eski Türkiye geçmişte kaldı" diyerek yokluk ve yoksulluğun bittiğini belirtti.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

-Bitlisli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bitlis için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Tamamlanan projeleri Bitlis halkının istifadesine sunuyoruz.

2024-2025 MEB Eğitim Öğretim Yılı Tatil Takvimi: Yarıyıl Tatili Ne Zaman? 2024-2025 MEB Eğitim Öğretim Yılı Tatil Takvimi: Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

-Bitlis'e hükümetlerimiz döneminde 76 milyar liraya ulaşan yatırıma imza attık. Her alanda şehrimizin çehresini değiştirecek eserlere imza attık.

-Gerikalmışlık artık makus talih olmaktan çıktı. Yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerliyoruz. Daha düne kadar terör yuvası olan Gabar'da, bugün petrol çıkarıyoruz.

"YOKLUK YOKSULLUK GERİDE KALDI"

-Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından ötekileştirildiği günler geride kaldı. 

-Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı. Çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz.

-Eski günleri özleyenlere, bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere asla eyvallah etmeyiz.

-İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım, akraba çiftliğine çevirdiler. Söz verdikleri halde binlerçe işçiyi kapı dışarı ettiler. 

-Avrupa başkentlerinde keyif çatan bir elitizm çıktı. Kendi gelecekleri dışında hiçbir gündemleri yok.