Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir'deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanun hazırlıklarının tamamlandığını ve yakında Meclis’te görüşmelerin başlayacağını belirtti.

Eğitime Dev Yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında eğitimde yapılan yatırımları ve geleceğe yönelik hedefleri anlattı. Eğitime ayrılan bütçenin bu yıl da aslan payını aldığını ifade eden Erdoğan, yaklaşık 1 trilyon 620 milyar liranın eğitime tahsis edildiğini belirtti. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için çeşitli adımlar attıklarını, ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakların dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Derslik başına öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladık," diyerek, eğitimde yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.

Yeni Öğretmen Atamaları

Erdoğan, öğretmen atamaları ve eğitim kadrosunun güçlendirilmesi konusuna da değindi. Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümet olduklarını belirten Erdoğan, 2023 yılının Mayıs ayında tek seferde 45 bin öğretmenin atamasının yapıldığını ve 20 bin yeni öğretmenin daha atanacağını müjdeledi.

Milli Eğitim Akademisi Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanun hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Bu kanunla, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlanması ve eğitimde daha yüksek standartların yakalanması hedefleniyor. Erdoğan, "İnşallah yakında Meclisimizde görüşmeleri başlayacak," diyerek sürecin hızla ilerleyeceğini belirtti.

Yeni Müfredat ve Eğitim Modeli

Yeni eğitim modeli ve müfredatın detaylarına da değinen Erdoğan, öğrencilerin milli, manevi, insani değerler üzerinde okuyan, araştıran, sorgulayan ve çözüm odaklı yetkin bireyler olmalarını hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Modelimiz, uluslararası standartlar gözetilerek günümüz dünyasının ileri bilim ve teknolojiye duyduğu ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır," dedi.

Küresel Tehditlere Karşı Uyarı

Erdoğan, konuşmasında küresel kültürün dayatmalarına karşı da uyarılarda bulundu. Özellikle cinsiyetsizleştirme projelerine karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Hep beraber, el ele vererek, küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum," dedi.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Eğitimde İdeolojik Yaklaşımlara Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde ideolojik kaygılarla yapılan eleştirileri de gündeme getirdi. Eğitim hamlelerine karşı çıkanları kendilerini sorgulamaya davet eden Erdoğan, "Pedagojik değil tamamen ideolojik kaygılarla eğitim hamlemize karşı çıkanları bir an önce kendilerini sorgulamaya davet ediyoruz," dedi.

Erdoğan, eğitim ve öğretim konusunun siyasi tartışmalardan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "Eğitim, öğretim konusunu günübirlik siyasi tartışmaların çekişme alanından uzak tutalım, yıpratmayalım istiyoruz. Bunda da samimiyiz," diyerek konuşmasını sonlandırdı.