Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Madrid’de düzenlenen ortak basın toplantısında İspanyol bir gazetecinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sorusuna sert bir yanıt verdi.

Madrid'de düzenlenen basın toplantısında bir İspanyol gazeteci, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki kararlarının Türkiye tarafından göz ardı edildiğini belirtti ve bu konudaki hükümet politikasını sordu.

"Başını Sallama Ben Dimdik Duruyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecinin sorusuna şu yanıtı verdi:

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

"Türkiye bir hukuk devletidir. Kararları yargı verir ve verdiğiniz isimlerle ilgili olarak da hukuk devletindeki yargımız kararını vermiştir. Bu kararlar çerçevesinde, örneğin bu isimlerden bir tanesi 100'ü aşkın gencin ölümüne neden olmuştur. Birçok terör estirmek suretiyle Güneydoğu'da ölümlere neden olmuştur. Sizlerin bu soruları sorması bizi düşündürüyor. Hele hele bir basın mensubunun teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama ben sallamıyorum. Ben dimdik çalışmama devam ediyorum. Her zaman için Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur. Yasalar ne diyorsa yasaların dediğini yerine getiririz. Hukukun emrettiğini yerine getiririz. Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Biz Türkiye'de yaşıyoruz, bu ciddi manada bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır. Bundan sonra da böyle yürüyecektir."